{{ cartIndex + 1 }}

{{ getLabelForAddress(cart.settlementResponse) }}

Ehhez a címhez rendelődik amit a kosárba tesz

Összesen: ({{ cartIndex + 1 }}. címre):

Kedvezményes havi díj

{{ cart.shoppingCartDTO.monthlyFee | price }} Ft / hó

Átvételkor fizetendő:

{{ cart.shoppingCartDTO.fullPrice | price }} Ft

Így állítsd be okostévédet!

Hasznos tanácsok készülék vásárlás utánra

igy-allitsd-be-okostevedet

Az új készülékek jellemzően jóval nagyobb méretűek és érzékenyebbek, mint régi társaik. Üzembe helyezésük általában bonyolultabb és számos extra funkcióval rendelkeznek.
Lépésről-lépésre próbálunk segíteni attól a perctől kezdve, hogy hazavitted a dobozt, amiben okostévéd lapul, egészen addig, hogy végre leülhetsz a kanapéra és élvezheted a kiválasztott műsorodat.


1. Dobozbontás, összeszerelés:

Az első dolgod az legyen, hogy megkeresd a dobozban a használati útmutatót és annak pontjai szerint haladsz a készülék dobozból való kiemelésekor, az összeszerelés és a beállítások elvégzése során. Minden esetben érdemes szóról-szóra betartani az útmutatóban foglaltakat, így elkerülheted a készülék esetleges sérülését. Akadnak például olyan dobozok is, amiket egy apró alkatrész eltávolítása után le lehet emelni a televízióról, és van olyan készülék is, amit egyedül nem is ajánlatos kivenni a dobozból. A dobozban megtalálsz minden szükséges alkatrészt. Előfordulhat, hogy többféle csavar is jár a készülék mellé, figyelj oda, hogy mindig a megfelelőt használd! Ügyelj arra, hogy a készülék talpát a megfelelő pozícióban rögzítsd! Ha nem sikerül összeilleszteni valamit, ne erőltesd! Inkább kérj segítséget a készülék gyártójának ügyfélszolgálatától, ahol készséggel segítenek.

2. A készülék helyére rakása:

Miután összeszerelted, vizsgáld meg, hogy valóban befér-e az előzetesen eltervezett helyére a készülék? Elég széles a polc, a szekrény, amire rakni akarod? Nem lóg le a televízió talpa? Stabilan fog állni? Mielőtt végső helyére teszed készülékedet, bizonyosodj meg arról, hogy a televízió hátlapján minden szükséges csatlakozó kábelt a helyére dugtál. Nagyon bosszantó tud lenni, ha pl. fali konzolra le- és felhelyezést többször el kell végezni egy be nem dugott tápkábel miatt.

3. Alapvető beállítások:

Bekapcsolás után első lépésként válaszd ki a Nyelvet és az Országot. A Nyelv (Language) menüben válaszd a Magyar (Hungarian) menüpontot. Az országnál (Country) pedig azt, ahol éppen tartózkodsz. Sok mai készülék már rendelkezik Otthoni és Áruházi móddal. Itt értelemszerűen válaszd ki az Otthoni módot. (Az Áruházi módban bizonyos funkciók nem érhetők el, ezért érdemes ezt elkerülni.)

4. Csatornák keresése:

Ha a kábel, amin a tévéadást veszed, közvetlenül érkezik a készülékbe, akkor első bekapcsolás után a tévé felajánlja az automatikus csatornakeresést. Ezt futtasd végig.
Ha a korábbi tévédhez beltéri egység (digitális boksz) volt csatlakoztatva, az új készülék beüzemelése után erre nagy valószínűséggel már nem lesz szükséged. Ha előfizetsz valamilyen plusz digitális kiscsomagra is, szükséged lehet egy kártya fogadó modulra, amit a készülékbe illeszthetsz, és ebbe tudod helyezni az előfizetői kártyát. Ez beszerezhető a Tarr Kft. ügyfélszolgálatain.

5. Csatlakozás az internetre:

Az okostévék egyik előnye, hogy számos internetes szolgáltatást (böngészés, alkalmazások használata, streamelés, online játékok, közösségi média stb.) tesz elérhetővé számunkra. Ezekhez azonban szükséges internetes kapcsolat. Javasoljuk, hogy ezt az első bekapcsolást követően állítsd be (Ha megoldható, a készüléket célszerű vezetékes kapcsolattal az Internetre csatlakoztatni. Ehhez szükség van egy UTP kábelre, amit a tévé és az internet megosztó router közé dughatsz be. Ha csak wifi kapcsolatra van lehetőség, add meg a csatlakozáshoz szükséges adatokat. Ezt később a készülék menüjéből is el tudod végezni, ha ott kikeresed a hálózati beállításokat.

6. Profilok létrehozása:

Ahhoz, hogy készüléked összes szolgáltatását elérd, bizonyos gyártóknál szükség van egy felhasználói fiók létrehozására (pl: Android profil, Samsung Account). Ha még nem rendelkezel ilyennel, érdemes a néhány perces regisztrációs folyamatot végigcsinálni. E nélkül is tudsz tévéműsorokat nézni a készüléken, de egyes funkciók, például az alkalmazások telepítése nem lesz elérhető beregisztrált profil nélkül.

7. Külső eszközök csatlakoztatása:

Ha látod a kezdőképernyőt és felállt a rendszer, rácsatlakoztathatsz készülékedre minden olyan külső kiegészítőt, ami komfortosabbá teheti otthoni szórakozásodat. Ilyen például a set-top-boksz, játékkonzol, külső hangfal rendszer, asztali médialejátszó, fejhallgató stb. Ekkor történhet meg a vezeték nélküli, bluetooth kapcsolaton keresztül párosított eszközök csatlakoztatása is (mobiltelefon, billentyűzet, hangszóró, fejhallgató stb.). Ezt gyártótól függően különböző helyen lehet megtalálni a televízió menüsorában. (A használati útmutató segíthet.)

8. A kép beállítása:

Okostévéd képi világa számtalan paraméter alapján módosítható olyanra, amilyen számodra a legszebb és legmegfelelőbb. Azonban nem kell feltétlenül ezen funkciók között elmélyedni, a készülék felkínál előre beprogramozott képi módokat is, amik megkönnyítik számodra a választást. Ezeken érdemes végigfutni és kiválasztani azt, amelyik a legközelebb áll ízlésedhez. Érdemes azt is tudnod, hogy ezek a képi módok általában a különböző típusú tartalmakhoz igazodnak (ezt elnevezésük is jelzi), így ha ennek megfelelő tartalmat nézel (film, játék, sport, fotó stb.), érdemes ebben a menüben az ehhez igazodó képi módot kiválasztani. Azt is fontos tudnod, hogy sok készülék külső fényérzékelővel van ellátva, azaz a szoba fényviszonyainak megfelelően változtatja a képernyő fényerejét. Ha ezt a folyamatos fényerő változást zavarónak gondolod, kapcsold ki a funkciót. Erre a menüben van lehetőséged.

Reméljük, fenti tanácsainkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy készüléked tartalmas szórakozást nyújtson. Ha további kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!