Weboldalt fejlesztünk!

Weboldalunk fejlesztés alatt áll. Az okozott kellemetlenségekért elnézésedet kérjük! Észrevételeidet szívesen vesszük, kérlek ide küldd: info@tarr.hu

Digitális adás


Tájékoztató a TARR Kft. digitális értéknövelt szolgáltatásáról

A TARR Kft. 2007. szeptemberében kezdte el digitális televízió programcsomagjainak szolgáltatását, mely újabb előrelépést jelentett a fejlődés, a modernizáció útján. Az azóta eltelt időben tovább bővítette a kínálatát, aminek köszönhetően Ügyfeleink jelenleg több digitális csomag közül választhatnak: DIGI Film, Útitárs, Kópévilág, Ritmus, Filmkalauz, Éden, Tudástár, Filmbox, HBO Pak, HBO MaxPak, HD, Platina MIX, MIX.

Csomagjaink tartalmának összeállítási alapját a digitális szolgáltatásához kapcsolódó szlogenünk foglalja össze legjobban: célunk, hogy még tartalmasabb szórakozást nyújthassunk valamennyi Előfizetőnknek az otthoni kikapcsolódás során. ... a még tartalmasabb szórakozásért!

A digitális technológiának köszönhetően az eddigi, analóg csatornáinkon túl újabb, még szélesebb érdeklődési kört érintő csatornákat tudunk sugározni.

A csatornák bővülése mellett az új szolgáltatás legfontosabb jellemzője, hogy a napjainkban elérhető legjobb kép- és hangminőség jut el az Előfizetőinkhez az összes nálunk előfizetett csatorna esetében, hiszen ha megrendeli bármely digitális csomagunkat, akkor mi változatlan áron, de digitális minőségben biztosítjuk párhuzamosan az eddig analóg módon sugárzott, Extra csomagunk csatornáit is. Újdonság az is, hogy már az analóg Mini csomag mellé is lehet digitális csomagot rendelni, így a legkisebb csomagra előfizető ügyfeleink részére is elérhetővé válik a digitális televíziózás lehetősége. Ez a többi között annyit jelent, hogy ha maga az adott csatorna Dolby Digital formátumban juttatja el a jelet a TARR Kft. berendezéseire, akkor a DVD filmeknél már megszokott, kiváló minőségű hangot tudjuk mi is továbbítani Ügyfeleinknek.

További újdonság, hogy digitális szolgáltatásunkat CI modullal is igénybe vehetik Előfizetőink, amennyiben arra alkalmas televízió készülékkel rendelkeznek. Ezzel a megoldással az összes csatorna digitális felbontásban látható, amely megadja a lehetőséget Előfizetőinknek, hogy egyetlen távirányítóval kezelhesse televízió készülékét.

A digitális szolgáltatás előnyei

  1. Jobb kép- és hangminőség: A műholdak digitális formában juttatják el a jeleket a földi berendezésekbe, melyeket eddig át kellet alakítani analóg formában, s az átalakítás során történt minőségi romlás ezúttal kiküszöbölhető. Kifogástalan kép és hangminőség a környezeti tényezők zavarása nélkül. Nincs többé szellemkép, vagy színtorzulás.
  2. Kényelmi szempontok set-top-boksz használatával: Több csatornát nézhetsz kevesebb csatorna tárhellyel rendelkező televíziódról. Lényegesen egyszerűsödik a tv csatornák beállítása. A Gyerekzár funkció segítségével lehetővé válik, hogy a korhatáros filmeket gyerekek ne nézzék meg, vagy csak szülői felügyelet mellett. Naprakész információkhoz juthatsz a műsorok kezdési időpontjáról és tartalmáról az Elektronikus Programkalauz segítségével. Kiválaszthatod, hogy milyen nyelven szeretnéd hallgatni, vagy feliratozva olvasni a műsort.
  3. Kényelmi szempontok CI modul használatával: Ha DVB-C és digitális kártya fogadására képes televíziód van, nincs szükség további beltéri egységre. A távirányítón keresztül irányíthatók a digitális adás adta funkciók (pl.: műsor tartalma), Nincs plusz energiafogyasztás, nem foglal további helyett. Nincs kábelezés sem (set-top-box és televízió között). A modul közvetlen a televízióba csatlakozik, ezért akár jobb képminőséget is elérhet, mint a set-top-box-szal.

Elektronikus Programkalauz

EPG szolgáltatásunk egy elektronikus programfüzet, ami díjmentesen vehető igénybe és amit a set-top-boksz segítségével a televízió képernyőjén lehet lapozgatni. Hasznos információkat találhatunk benne akár egy hétre előre a műsorok tartalmáról, korhatárra vonatkozó megjegyzésekről, kezdő és befejező időpontjáról, és egyéb, a műsor jellegétől függő kiegészítő információkról.

Set-top-boksz

A set-top-bokszok azok az átalakító készülékek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a digitális csatornákat a jelenlegi analóg televízió készülékeinken is fogni tudjuk. Az egyetlen feltétel ahhoz, hogy a bokszot csatlakoztatni tudd a televízióhoz az, hogy a készülék rendelkezzen SCART vagy RCA csatlakozóval (AV bemenet). A TARR Kft. az értéknövelt digitális szolgáltatás megrendelése esetén az első set-top-bokszot díjmentesen biztosítja, a további bokszot pedig 900Ft+Áfa/hó áron lehet bérelni. Beüzemeléskor a kollégáink díjmentesen beállítják az első készüléket, viszont a kiegészítő hozzátartozókat (pl: a SCART csatlakozó a televízió és a set-top-boksz között) az Előfizetőnek kell megvásárolnia. Erre kedvezményes áron lehetősége van a Tarr Kft. ügyfélszolgálatain is.

CI modul

Kártyafogadó egység a televízió oldalán található, a „Common Interface” feliratú nyílásba kell behelyezni a kártyát.

Digitális csomagok

Jelenleg 14 digitális csomag érhető el szolgáltatásaink között. Ezeket a csomagokat MINI, ALAP, vagy EXTRA csomag mellé rendelheted.

Megrendelés

A digitális csomagok az ÁSZF-ben leírt módon rendelhetők. Ügyfélszolgálatainkon, levélben, telefonon, faxon, vagy emailben. A megrendelés napjától számított 15 napon belül kollegáink beüzemelik a szolgáltatást.