{{ cartIndex + 1 }}

{{ getLabelForAddress(cart.settlementResponse) }}

Ehhez a címhez rendelődik amit a kosárba tesz

Összesen: ({{ cartIndex + 1 }}. címre):

Kedvezményes havi díj

{{ cart.shoppingCartDTO.monthlyFee | price }} Ft / hó

Átvételkor fizetendő:

{{ cart.shoppingCartDTO.fullPrice | price }} Ft

Home Gateway eszközök

A TARR Kft. biztosít kábel-routert (WiFi-vel rendelkező modem, Home Gateway) előfizetői számára.

Home Gateway

Gyors otthoni vezeték nélküli internetezés élménye!

A TARR Kft. által biztosított Home Gateway eszközök új szintre emelik az otthoni internetezést. Fedezd fel a stabil és megbízható netezés élményét, amelyre egyszerre több eszközöddel is csatlakozhatsz!

Mi az a Home Gateway?

Kábelmodemmel egybeépített, otthoni internetkapcsolat megosztásra alkalmas eszköz, amely kiváltja a külön eszközként megvásárolható WiFi routereket. Nagy sebességű adatátvitelt biztosít a gigabites belső hálózati csatlakozásain. A legkorszerűbb vezeték nélküli szabványoknak is megfelelő, WiFi hozzáférési pontként tud működni. A Home Gateway a modern AC szabványt használja a sebesség és otthoni eszközeinkkel való megfelelő kompatibilitás érdekében.

Hogy helyezzem el otthonomban?

Keress egy központi helyet a szobában. Fontos, hogy legyen a közelben konnektor, hogy kábeltoldás nélkül elérjen a vezeték a modemig. Ne tedd a Home Gateway eszközt sarokba vagy zárt helyre és ne takard le!

Hogyan juthatok hozzá?

Az eszközt meglévő és új előfizetőink is igényelhetik bármely internet szolgáltatásuk mellé. A beállítást és beüzemelést a TARR Kft. végzi el otthonodban. Az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) foglaltaknak megfelelően a TARR Kft. 320 Mbit/s sávszélességű internetes csomagig, igény esetén kábel-router eszközt (vezeték nélküli internetes kapcsolatot biztosító WiFi eszközt) biztosít az internet szolgáltatáshoz. A modem kihelyezésének bruttó 2.500 Ft egyszeri díja van.

A 320 és 500 Mbit/s sávszélességű csomagok Home Gateway eszközzel kerülnek telepítésre. Amennyiben ezen csomagoknál nem szeretnéd igénybe venni a router funkciót, ügyfélkapunkon keresztül kikapcsolhatod!

Home Gateway igénybevételének feltételei:

Kábel-router esetén a TARR Kft. ÁSZF-ben vállalt kötelezettségei a felhasználói végpont csatlakozásig terjednek ki, amely a kábel-router ethernet RJ45 csatlakozási pontjai (Ethernet 1-4) a kábel-router gyári beállításai esetén. Amennyiben az előfizető megváltoztatja a TARR Kft. által létrehozott beállításokat és utána hibát észlel, a keletkezett hibák javítása nem a TARR Kft. felelőssége (hibaelhárítás esetén díj kérhető, valamint nem számít hibás teljesítésnek a nem megfelelő minőségű szolgáltatás).

wifis-modem

A kábel-routerre vezeték nélkül csatlakoztatott eszközökön a szolgáltatás megfelelő beállítások esetén elérhető, de azon eszközökön a vállalt minőségi mutatókat nem garantáljuk. A vezeték nélküli (ez esetben WiFi) átvitel fizikai sajátosságai és a kommunikációban résztvevő eszközök sokfélesége miatt. A szolgáltató felelőssége nem terjed ki a hálózati kábelre, az előfizető számítógépére, vagy az általa üzemeltetett egyéb berendezésekre, az előfizető által üzemeltetett hálózati kártyára, illetve az előfizető által esetlegesen kiépített házon belüli kábelezésre, helyi hálózatra (LAN) és akár az előfizető által üzemeltetett vezeték nélküli router vagy a Szolgáltató által biztosított kábel-router vezeték nélküli (WiFi) hálózatára sem.

2015 januárjától az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) foglaltaknak megfelelően a TARR Kft. igény esetén Home Gateway eszközt (vezeték nélküli internetes kapcsolatot biztosító WiFi eszközt) biztosít az internet szolgáltatáshoz. A modem, ebben az esetben is a TARR Kft. tulajdona marad. A szolgáltatás igénybevételének helyén a router beállítását, beüzemelését a TARR Kft. végzi el. A kábel-routerrel igénybe vett internet szolgáltatás során a szerződésben foglalt sávszélességre vonatkozó vállalások a kábel-routerre vezetékkel, vagy vezeték nélkül (WiFi) csatlakoztatott eszközök között megoszlik. A TARR Kft. a szolgáltatás minőségi mutatóit és tartalmát a kábel-router egy ethernet csatlakozási pontjára csatlakoztatott egy darab, arra alkalmas eszköz használatával garantálja. Az előfizető az internetre kábel-routeren keresztül csatlakozhat, amelynek az előfizető oldali hozzáférési felülete a felhasználói végpont.

Router és Bridge üzemmód

Router módban a Home Gateway eszköznek osztja ki a szolgáltató a publikus IP-címet. Az erre csatlakoztatott eszközök már a Home Gateway által kiosztott belső (privát) IP-címmel rendelkeznek. Így a router tűzfala védi a belső hálózatot, és elrejti az egyes eszközöket az interneten kommunikáló (esetlegesen rosszindulatú) számítógépek elől.
Ezek a funkciók a Home Gateway eszközön kikapcsolhatók ügyfélkapunkon keresztül, és egyszerű modemként, ún. bridge módban is üzemeltethető. A bridge üzemmódban a Home Gateway eszközön kikapcsolásra kerül a router funkció és a wifi, nem fog IP-címet kiosztani a belső hálózatnak, az onnan érkező IP-cím kéréseket ki fogja engedni az internetre. A szolgáltató által kiosztott egy darab IP-címet a modemre csatlakoztatott eszköz kapja meg. Ekkor az internet kapcsolat megosztását az Előfizető saját eszközének kell elvégeznie, minden biztonsági és egyéb beállításokat abban kell konfigurálni.

Home Gateway eszközök útmutatói: