{{ cartIndex + 1 }}

{{ getLabelForAddress(cart.settlementResponse) }}

Ehhez a címhez rendelődik amit a kosárba tesz

Összesen: ({{ cartIndex + 1 }}. címre):

Kedvezményes havi díj

{{ cart.shoppingCartDTO.monthlyFee | price }} Ft / hó

Átvételkor fizetendő:

{{ cart.shoppingCartDTO.fullPrice | price }} Ft

Kábeltévével kapcsolatos kérdések


Általános fogalmak:

Digitális jel: 0-k és 1-esek sorozatából álló jelfolyam, amit a számítógépek és más digitális berendezések képesek értelmezni.

Analóg jel: Az átviteli közeg állapotváltozásain alapuló jelátviteli megoldás, amit a hagyományos tv- rádió készülékek tudnak értelmezni.

Analóg kábelTV: Analóg kábeltv esetén analóg jel hordozza a műsort. Ez a technikai megoldás kevésbé ad szép képet és maximum sztereó hang érhető el vele. Nagyon érzékeny a környezeti zavarokra, ami rontja minőségét. A kép és hang (esetleg teletext) átvitelén túl semmi extra funkció nem érhető el.

Digitális adás: A műsorszórás új, korszerű formája, ahol digitális jel (multiplex) hordozza a műsort és az úgynevezett extra funkciókat. Csupán megfelelő jelerősség kell, és szinte zavarmentes az adás. Tűéles, (akár full hd) képminőség, akár 5.1 hang és olyan extra funkciók tartoznak hozzá, mint a gyermekzár funkció, a műsorújság (EPG), stb. A digitális adás vételéhez szükség van digitális vevőegységgel rendelkező készülékre, ami lehet külső eszköz (úgynevezett set-top-boksz) vagy újabb televízió készülékek beépített digitális vevővel is rendelkezhetnek.

DVB-C: Kábelhálózaton nyújtott digitális szolgáltatás, igénybevételéhez szükséges DVB-C vevőegységgel rendelkező televízió, vagy set-top-boksz. (A Tarr Kft. ezt a technológiát használja.) Ezen a technológián a TV szolgáltatás mellé általában elérhető az internet és a telefon szolgáltatás is.

DVB-T: Földfelszíni sugárzású digitális műsorszórás, Magyarországon a MindigTv által nyújtott digitális szolgáltatás.

Set-top-boksz: Digitális vevőegység olyan televíziókhoz, amelyek nem rendelkeznek saját digitális vevővel. A set-top-boksz igényléséről kérlek érdeklődj elérhetőségeinken.

CA-modul: A kódolt digitális adások vételéhez szükséges előfizetői, dekódoló kártya befogadására alkalmas kártyaolvasó eszköz, amit az ennek fogadására képes televízió készülékbe beilleszthetsz. Részletek

HD adás: A digitális adásnak egy korszerűbb, nagyobb felbontású, részletgazdagabb képet biztosító változata. A műsorszolgáltatók egyre több HD minőségű műsort biztosítanak, egyes csatornákon már csak HD-s tartalmat sugároznak.

Coax (Koaxiális kábel): Egy hengeres külső vezetőből és ennek tengelye mentén elhelyezett belső vezetőből áll, melyek közt valamilyen elektromos szigetelő anyagot (dielektrikumot) találunk. A kábelTV hálózat alapvető kábeltípusa, leggyakrabban ezzel a kábellel kötik a hálózatra a televízió készülékeket, set-top-bokszokat, kábelmodemeket.

Átadási pont: A szolgáltató hálózatának az előfizető irányába haladva azon legutolsó pontja, ameddig a szolgáltató garantálni tudja a szolgáltatás minőségét. Az átadási pont után lévő eszközök az előfizető tulajdonában vannak, azok működéséért a szolgáltató nem tud garanciát vállalni. A Tarr Kft. ÁSZF-je részletesen meghatározza a különféle szolgáltatások esetében az átadási pont helyét.

Digitális kábelTV szolgáltatás:

A TV-ben reklámozott digitális átállás óta jobb/rosszabb/más lett az adás képe nálam. Mi ennek az oka?

A "Nagy átállás" a Tarr Kft. szolgáltatásaiban semmilyen változást nem jelentett, mivel az ÁTÁLLÁS a földfelszíni, régi típusú antennák kiiktatását célozta. Amennyiben ettől függetlenül hibát észlelsz, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.

Smart televíziót vásároltam, azon szeretném nézni az HBO MAX filmeket. Mit kell tennem?

Ha a szolgáltatás igénybevételére alkalmas televíziód van, keresd meg az alkalmazások között az HBO MAX-ot, és indítsd el. Az azonosításhoz szükséges TV PIN kódot egy okos eszköz (PC, tablet, okostelefon) segítségével tudod lekérni. Ha azon bejelentkezel az HBO MAX felületére, és belépsz a beállítások/eszközkezelő menüpontba, megtalálod a kódot. Samsung televízió esetén a készülék egy aktiváló linket ad, amit egy internetes böngészőben kell megnyitni. Ezen a linken bejelentkezve aktiválódik a televízión az HBO MAX alkalmazás.

Nem jön be semmi digitálisban. Minden csatornán a „Műszaki hiba miatt nem elérhető, vagy ön nem előfizetője…” hibaüzenet jelenik meg.

Digitális kínálatunkban azokat a csatornákat kell látnod, amiket az általad előfizetett csomag tartalmaz, valamint a közszolgálati adásokat (M1, M2, Duna, Duna World). Ha hiányoznak előfizetett csatornáid, keresd ügyfélszolgálatunkat.

Egy adott csatorna nem jön be digitálisban.

Ellenőrizd, hogy az általad előfizetett csomag tartalmazza-e az adott csatornát!

Digitálisban szétesik a kép, akadozik a hang.

Ez a jelenség nagy valószínűséggel műszaki hibát jelent, keresd ügyfélszolgálatunkat.

Digitálisban bizonyos műsoroknál megjelenik a felirat.

Vannak csatornák, amik alapértelmezés szerint feliratot adnak a műsoraikhoz. Ha ez zavar, a csatornára kapcsoláskor ki tudod kapcsolni. A kikapcsolás módja eszközönként eltér, az eszköz kézikönyvéből tájékozódj.

A boksz nem reagál a távirányítóra, de a boksz előlapi kapcsolóival tudok csatornát váltani.

Irányítsd a távirányítót a vevőegységre! Ellenőrizd, hogy az elemek helyesen vannak-e berakva, illetve cseréld újra! (Digitális KábelTV)

A boksz teljesen lefagyott, semmire nem reagál.

Áramtalanítani kell a készüléket 20 másodpercre, utána ismét áram alá helyezni. (Digitális KábelTV)

Hogyan frissíthetem a digitális boksz-ot, ha változás van a csatorna kiosztásban?

A gyári beállítások menüben tudod újrahangolni a készüléket a PIN kód megadásával (boksz típustól függő: 0000, 1234, 1111, tájékozódjon a boksz kézikönyvéből.). (Digitális KábelTV)

Digitális beltéri egység mennyi áramot fogyaszt?

A digitális beltéri egység típusától függően változik. A felvett teljesítmény általános megadása nem lehetséges. A készüléked fogyasztását egyedi, fogyasztásmérővel könnyen ellenőrizheted kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is. (Digitális KábelTV)

Digitális csatornákat nem hangolja be automatikusan a televízió. Mit tegyek?

Amennyiben a televízió nem hangol be minden digitális csatornát normál automata kereséssel, az alábbi adatokat kell beírni a televízió egyedi keresés menüpontjába:

  • Kezdő frekvencia: 370MHz (370000 kHz)
  • Végfrekvencia: 858MHz (858000 kHz)
  • Jelátviteli sebesség: 6875 kS/s
  • Moduláció: 256 QAM
  • Hálózati azonosító: 102

Vannak olyan készülékek, ahol külön meg kell adni a lenti adatokat, majd egy másik menüpontban hivatkozni rá, hogy ezeken keressen.