{{ cartIndex + 1 }}

{{ getLabelForAddress(cart.settlementResponse) }}

Ehhez a címhez rendelődik amit a kosárba tesz

Összesen: ({{ cartIndex + 1 }}. címre):

Kedvezményes havi díj

{{ cart.shoppingCartDTO.monthlyFee | price }} Ft / hó

Átvételkor fizetendő:

{{ cart.shoppingCartDTO.fullPrice | price }} Ft

Projekt:

1000 MHz-es sávszélességű szolgáltatás nyújtásához szükséges, nagy kivezérelhetőségű eszközpark kifejlesztése a TARR Kft-nél.

Aloldali banner hálózatfejlesztés

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02260
Pályázati forrás: Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés tárgyú pályázata
Kedvezményezett neve, címe: „TARR” Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, 7100 Szekszárd, Kadarka u. 18.
Projekt költségvetése: 265,05 millió Ft
Megítélt támogatás: 129,55 millió Ft
Támogatás mértéke: 48.88%
Projekt megvalósítás időszaka: 2017.10.01. – 2019.06.30.

Projekt bemutatása:
A kábelTV hálózatok továbbfejlesztésének szükségszerű lépése a jelenlegi 862MHz-es felső határfrekvencia 1GHz-esre való bővítése. A Docsis 3.1 adatátviteli szabvány bevezetése megoldja a mobil hálózatokkal való zavartatást, rendkívül nagy zavarérzékenységet tanusít. Az 1GHz-es frekvenciasáv igénybevétele ezáltal a jövőben lehetővé válik. Ennek megfelelően a TARR Kft vezetésének meg kellett vizsgálnia azt, hogy milyen technológiai megoldásokat érdemes a jövőben alkalmazni ahhoz, hogy gazdaságosan el lehessen végezni a frekvenciasáv bővítését. A tervezési technológiai lehetőségeket figyelembe véve a Deep Fiber technológiára esett a választás, mint gazdaságos és jövőtálló megoldás. Az ehhez szükséges paraméterek kialakításra kerültek, és utána a műszaki csapat megvizsgálta, hogy milyen eszközök találhatók a piacon, hogy ezeket a követelményeket kielégítsék. A TARR Kft konzultálva a Comtech Kft szakembereivel, olyan döntést hozott, hogy azok az eszközök, amik nem szerezhetők be megfelelő áron, vagy a piacon még nem érhetők el, saját maga, a Comtech Kft-vel együttműködve kifejleszti. Három eszközt sikerült így beazonosítani, a nagy kivezérelhetőségű optikai Node, a központi összegző-szétosztó rendszer és az előfizetői csillagponti szétosztó eszköz, amikre nem tudott a piac hatékony választ adni.
Az 1000MHz-es nagy kivezérelhetőségű eszközpark kifejlesztése elengedhetetlenül szükséges a nagy sávszélességű szolgáltatások megvalósításához. A teljes átviteli útban megvalósítottuk ezeket a fejlesztéseket, a fejállomás/HOST előre irányú összegző-szétosztó dobozok, az új technológiai elvet képviselő nagy kivezérelhetőségű Deep Fiber NODE-ok, valamint a szélessávú csillagponti dobozok esetében is.