{{ cartIndex + 1 }}

{{ getLabelForAddress(cart.settlementResponse) }}

Ehhez a címhez rendelődik amit a kosárba tesz

Összesen: ({{ cartIndex + 1 }}. címre):

Kedvezményes havi díj

{{ cart.shoppingCartDTO.monthlyFee | price }} Ft / hó

Átvételkor fizetendő:

{{ cart.shoppingCartDTO.fullPrice | price }} Ft

Internetezz okosan!

A biztonságos internet használatáért!

Az interneten számos szűrőprogram elérhető, melyekkel védhetjük gyermekeinket a számukra zavaró, felzaklató, vagy káros tartalmaktól. A TARR Kft. hasznos tanácsokat ad, hogyan, milyen szoftverekkel védd gyermekeidet a káros internetes tartalmaktól.

biztonsagos-net

A felnőtteken kívül nemcsak a kamaszok kiváltsága a számítógép és az internet csodálatos világa, hiszen már az egészen kicsi gyermekeket is le lehet nyűgözni egy-egy meseoldallal vagy számítógépes játékkal. Akár közös, akár egyéni kikapcsolódásról legyen szó, érdemes a szülőknek szem előtt tartaniuk, hogy gyermekükre – főként, akik már egyedül böngésznek – rengeteg veszély leselkedhet a világhálón.

A gyerekek szabadidejének eltöltésére ma már nem csak a játszótér és a focipálya, hanem a net is alkalmas. Számtalan lehetőséget kínál a szórakozásra, a világ felfedezésére, új ismertségek kialakítására is. Az internet tehát igazi kincsesbánya, de az egyedül böngészőknek veszélyforrást is rejt.


Ismerd meg, hogy a net milyen veszélyeket rejthet!

Nézz meg egy-két filmet a linkekre kattintva arról, hogy milyen veszélyei lehetnek a nem céltudatos internet használatnak!

A szülők – felelősségüket átérezve – joggal tartanak attól, hogy a gyerek még nem ismeri az internetes közlekedés minden fortélyát. Hogyan lehetséges mégis, hogy – egy friss felmérés szerint – hazánkban már minden második 7-10 éves gyermek, sőt még a 7 éven aluliak közül is minden tizedik egyedül is szokott internetezni! Ez óriási szám, a féltés tehát nem alaptalan – de jó tudni, hogy a segítség több irányból is jöhet.

Ahogy a szülői gondoskodás más területein, az internet esetében is az a legszerencsésebb, ha a gyermek a szülővel együtt teszi meg az első lépéseket, aki később sem engedi el teljesen csemetéje kezét. Segít neki, hogy merre induljon, mit kerüljön el, és a későbbiekben is tud róla, hol jár, mit csinál a világhálón. Beszélgess vele bizalommal és nyitottsággal, fedezzétek fel együtt a számtalan lehetőséget! Az állandó személyes jelenlét persze nem lehetséges – és nem is indokolt.

Félsz attól, hogy gyermeked a számítógép előtt eltöltött túl hosszú idő miatt internetfüggő lesz?

A szűrők segítségével meghatározhatod, mennyi időt tölthet netezéssel, időkorlátokat (hét, nap, óra) állíthatsz be.

Félsz attól, hogy gyermeked társas viselkedése, szokásai rossz irányban változnak, esetleg bizalmas információkat árul el, s így akár veszélybe sodorhatja magát?

A szűrő megmutatja, hogy gyermeked mely közösségi felületeken van jelen, milyen fotókat tesz közzé és mit közöl magáról. De még jobb, ha bizalommal fordulhat Hozzád, s mindezt közösen döntitek el.

A szoftver segítségével megakadályozhatod, hogy bizalmas személyes adatokat osszon meg az interneten, beleértve a telefonszámot, a lakáscímet, az e-mail címet, netán a társadalom-biztosítási azonosítót. Ha elmagyarázod neki az ebben rejlő kockázatokat, a gyerek nem korlátozásként éli ezt meg, hanem érzi saját felelősségét is.

A rendszer a felügyeletet mobileszközökön is lehetővé teszi, így a beállításokat nem csupán otthonról, hanem útközben is meg tudod változtatni.

Díjmentes szűrőszoftverrel segítjük a gyermekek biztonságos internethasználatát

Az internet térhódításával arányosan nő a gyermekek internetezését felvilágosítással és szűrőkkel is védő szülők száma. Te is köztük vagy már? Gondoskodásra ma már a távolból is van mód. Az interneten számos szűrőprogram elérhető, melyekkel védhetjük gyermekeinket a számukra zavaró, felzaklató, vagy káros tartalmaktól.

Erre ajánlunk most ingyenes, könnyen letölthető szűrőprogramokat, melyek a nap 24 órájában – akár több hordozható eszközön is egyszerre – felügyelik gyermeked internetezését.

A TARR Kft. a következő szoftverek használatát ajánlja, amely programok ingyenesek, magyar nyelvűek és könnyen telepíthetőek, emellett felhasználóbarát felületeit bárki könnyedén tudja kezelni. A szoftverek hatékony tartalomszűrők, melynek használatával biztos lehetsz abban, hogy gyermeked csak helyénvaló üzenetekkel találkozik a világhálón, valamint elkerülheted, hogy internetes zaklatás áldozatává váljon.

Miért jók az ajánlott szoftverek?

Gyermeked biztonságos internetezéséhez ajánlott szülői felügyelet programokkal nyomon követheted:
- gyermeked melyik weboldalakat keresi fel
- letilthatsz bizonyos weboldalakat
- láthatod, hogyan jelenik meg gyermeked a közösségi oldalakon
- értesülhetsz arról, hogy gyermeked milyen kulcsszavakat használ a keresőben
- megelőzheted, hogy gyermeked személyes adatokat adjon meg magáról az interneten
- testre szabhatod, hogy gyermeked mennyi időt tölthet internetezéssel.

Norton Family
Fizetős szoftver 30 napos ingyenes kipróbálási időszakkal.

Microsoft Family Safety

Google Families

A szűrőszoftver hasznos segédeszköz, amely kiegészíti – de természetesen nem pótolhatja – a szülők jelenlétét. Segítségével Te is támogathatod gyermekedet abban, hogy egészségesen és harmóniában éljen, hogy felelősen, okosan internetezzen.

Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

A Digitális Jólét Program által kialakított Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag olyan ingyenesen elérhető operációs rendszer és hozzá köthető szoftvercsomag, ami gyermekek és családok számára is megoldást nyújt a biztonságos internetezéshez. Az Alapcsomagot innen töltheted le.

NMHH szűrőszoftverek

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által összegyűjtött szűrőszoftverekről ide kattintva tájékozódhatsz.